Visszapillantó: U14 korosztály PDF Nyomtatás E-mail
IWIWGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark
Írta: Administrator   
2017. július 24. hétfő, 13:42

Folytatjuk a visszatekintést az előző szezonra, pár napig az utánpótlás csapatokkal foglalkozunk. 

 

 

 

Drizner Péter szakmai iránymutatása mellett teljesítette az U14-es korosztály az elmúlt évet. Alábbiakban a vele készült interjút olvashatják. Ne lepődjön meg a Kedves Olvasó: minden utánpótlás edzőnek ugyanazokat a kérdéseket tettük fel, de a válaszok természetesen korosztályonként teljesen eltérőek voltak. 

 

Hogyan értékeled az előző szezont?

Nagyon jó szezont zártunk, a gyermekbajnokság mellett több tornán is részt vettünk, ezeken összesen 10 nemzetközi mérkőzést is játszottunk, ami nagyban segítette a csapat fejlődését.

Mi az, amiben nagyot léptetek előre?

Ugyanez a keret a 2014/15-ös szezonban játszott együtt, akkor még U12-esként. Az akkori csapathoz képest nagy előrelépés volt ebben az évben, hogy teljesítményben többen is fel tudtak zárkózni Sárosi Balázs és Csörgő Kristóf mellé-mögé, most már nincs akkora szakadék köztük és a csapat többi tagja között, bár továbbra is egyértelműen ők ennek a korosztálynak a kulcsjátékosai az MKC-nál.

Mit gondolsz az eredményekről, eredményességről?

A gyermekbajnokságban a II. osztályban indultunk és a Balmazújváros mögött teljesen egyértelműen, tavasszal szinte mindig jó játékkal szereztük meg a második helyet. Ez a két évvel ezelőtti szezonhoz képest egyértelmű előrelépés. Viszont azt is látni kell, hogy az ország top 10 csapatához képest elég nagy a lemaradásunk, bár ezt a különbséget az évad során folyamatosan csökkentettük. A Prague Handball Cup-on (a nyitókép is Prágában készült a csapatról, a Károly - hídon – a szerk.) mutatott játék viszont nagy örömmel töltött el, ott kiadott magából mindent a csapat, ilyen hozzáállást várnék a jövőben.

Mi volt a legnagyobb siker / kudarc a szezon során?

A legnagyobb siker az, hogy azok a játékosok, akik becsületesen jártak edzésre és ott jól is dolgoztak, nagyon szépen fejlődtek. A legnagyobb kudarc pedig az, hogy ez sajnos nem mindenkiről mondható el.

Mit vársz a következő évtől?

Örülnék neki, ha a keretnek az a része, aki gyengébb edzéslátogatottságot mutatott idén, felzárkózna a többiekhez. Ha ez így lesz, akkor szép szezonunk lesz U14-ben, ha nem, akkor bármennyire fájdalmas is, meg fogunk válni tőlük, mert serdülőben már csak olyan játékosokra van szükség, akik teljes mértékben elkötelezettek a sportág és a Mezőkövesdi KC iránt.

Üzennél valamit a sportág választás előtt álló gyermekek szüleinek? J

Nagy szeretettel várunk mindenkit, aki el szeretné kezdeni ezt a sportágat. Azt viszont megjegyezném, hogy talán ez az utolsó korosztály, ahová még teljesen kezdőként be lehet csatlakozni, de megragadni csak akkor fog tudni a gyermek, ha részt tud venni az edzéseken (heti 5 alkalom). A környékbeli, iskolaválasztás előtt álló, már haladó kézilabdázó gyermekek szüleit pedig arra bíztatnám, ha szeretnék, hogy a fiuk magasabb edzésszám mellett kézilabdázzon, akkor vegyék fel bátran a kapcsolatot a Mezőkövesdi KC-val!

Köszönjük az értékelést és sok sikert kívánunk a következő szezonban is! Hajrá MKC, hajrá Fiatalok! 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Média

Hirdetés
Hirdetés

Social Network

  
   
 

Támogatók

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Támogatja a Joomla!. Designed by: Joomla Theme, what is managed dns. Valid XHTML and CSS.