Lehull a lepel. A legtöbb szurkolót az elmúlt hetekben az a kérdés foglalkoztatta, hogy vajon ki lesz a csapat edzője a következő szezonban, kinek a szakmai felügyelete mellett igyekszik a csapat minél jobban helytállni.

A kérdés eldőlt: a következő szezonban Drizner Péter irányítja a szakmai munkát. Nem kell különösebben bemutatni őt a hazai közönségnek, hiszen ős-kövesdi, pályafutását javarészt itt töltötte.

Nem titok, hogy az elnökségi tagok közül mindenkinek másban van az erőssége, és ki-ki képességei szerint hozzátesz a klub működésének fenntartásához, de csak egy van közülük, aki ténylegesen szakmabeli, és aki annyit dolgozott, hogy ezeket a játékosokat összeválogatva létrehozza az MKC csapatát: Drizner Péter.

A helyzete kiváltságos, hiszen a vezetőség tagjaként szavazati joggal rendelkezik a klubot érintő minden lényeges és kevésbé lényeges kérdésben, ugyanakkor mint vezető edző elsőkézből tárhatja az elnökség elé csapattal kapcsolatos problémáit. Éppen ezért ez az együttműködés zavartalanságát, a csapat sikeres felkészülését és szereplését vetíti elő. 

A következőkben egy néhány kérdéses villáminterjút olvashatnak az új vezetőedzővel. 

 

Mit gondolsz, a megfiatalított csapatunk mire lesz képes a bajnokságban?

Nagyon nehéz erre július elején válaszolni. Egyrészt azért, mert a bajnokság kezdetéig még lehet változás a játékoskeretben, másrészt azzal, hogy már a 10. helyezett is kiesik, nem lesz középmezőny. Lesznek a dobogóért harcoló csapatok és lesznek a kiesés ellen küzdők. De abban biztos vagyok, hogy nálunk nem az lesz a döntő, hogy az átlagéletkorunk alacsony, a legnagyobb nehézség az, hogy Kovács Bence az egyetlen a tavalyi felnőtt keretből, aki eddig aláírt a következő szezonra. Az elvárásom a játékosoktól, hogy minél hamarabb legyenek igazi csapat és akkor nem lesz gond az eredményességgel sem.

Mi a véleményed a leendő ellenfelekről?

A csapatok egymáshoz viszonyított játékereje egy nagyon szűk sávban mozog. Jelenleg a Balmazújváros, az Algyő és a Békés emelkedik ki a mezőnyből, de a rajtig még sok minden történhet. Egy olyan csapat sincs, akit biztos kiesőnek lehetne most nevezni, ebből kifolyólag egy olyan mérkőzésünk sem lesz, ahol előre el lehet könyvelni a két pontot.

Mikor kezdődik az alapozás, van-e tervben edzőtábor, edző meccsek?

Július 26.-án kezdődik a felkészülés, edzőtábor nem szerepel a programban, az edzőmérkőzések pedig szervezés alatt vannak.

Van-e elképzelésed róla, milyen lesz a csapat karaktere? Offenzív vagy inkább a védekezésre helyezzük a hangsúlyt esetleg valami egyéb?

Erre most még korai lenne válaszolni. Nyilván azt szeretné mindenki, hogy kevés gólt kapjon a csapata, mi is ezen leszünk.

Köszönjük a válaszokat, sok siker kívánunk a csapat élén! Hajrá MKC! 

A következő napokban a csapat tagjaival posztonként fogunk foglalkozni, részletesen bemutatva őket.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Közlemények

37 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?