Tavalyi lelkesedés, megújult pálya

Szerző: mkc Kategória:

Július 12-én kibővült kerettel, új vezetőedzővel kezdődött meg a felkészülés az MKC-nál a 2018/2019-es bajnoki szezonra. Csapatunk tavalyi teljesítményével kiharcolta a Nemzeti Bajnokság első osztályában való indulás jogát, ami határtalan büszkeséggel tölt el bennünket.

Ez a fajta harcos hozzáállás méltó körülményeket érdemel, ezért is valósulhatott meg ebben az évben a Városi Sportcsarnok küzdőterén a burkolat cseréje; a harminc éves, kopott parkettát új, korszerű és minden igényt kielégítő parketta váltotta fel.

A felújítási munkálatok mintegy öt hét alatt zajlottak le, hála Horváth Endre alelnök úr fáradhatatlan szervezőmunkájának. És köszönet a sportcsarnok gondnokainak is, Gábornak és Tibinek!

Első lépésben a régi burkolat felszedését és elszállítását kellett megvalósítani, amihez Mezőkövesd Város Önkormányzata és a Szilvási Trans nyújtott segítséget. A régi parkettát egészen a betonaljzatig felbontották. A kivitelezési munkálatokat a TERÉK Bau Kft. végezte el, kifogástalan minőségű munkát nyújtva. Az új parkettával és az alatta elhelyezett párnafákkal kifejezetten sportpályák borítására alkalmas burkolatot építettek be a csarnokba.

Mezőkövesd Város Önkormányzata a pályázat benyújtásakor vállalta a beruházás önerejének finanszírozását, amelyről határozatban döntött még 2017-ben a képviselő testület maximális támogatása mellett.

A felújítás költségeit a Mezőkövesdi KC állta a helyi kisebb-nagyobb vállalkozások és országos cégek társasági adó felajánlásának felhasználásával. Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani valamennyi cégvezetőnek, aki támogatásával lehetővé tette az egyesület múlt évi működését.

A parketta felújítása mellett új kispad kerül majd beépítésre, hogy se a hazai, se a vendég csapatok tagjainak ne kelljen ezen túl a retro iskolai tornapadokon (lánykori nevén svéd padon) kucorogniuk.

A nyári rendezvények miatt az alapozó edzések megkezdéséig nem sikerült minden utómunkálatot elvégezni, de az első hazai edzőmérkőzést már az új borításon fogja a játszani Mezőkövesdi KC a Cegléd csapata ellen július 28-án 16 órai kezdettel, amelyre minden érdeklődőt várunk, szurkolni kötelező!

A belépés díjtalan

Hajrá Kövesd!

Hajrá MKC!

/k.n./

 •  
  50
  Shares
 • 50
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Kategória: Egyéb