A Veszprém elleni mérkőzések Mezőkövesden a ráadás kategóriába tartoznak, most sem lesz tétje a találkozónak.

 

Az eddig a bajnokságban száz százalékos MKB Veszprém csapata érkezik szombaton Mezőkövesdre. A bakonyiak múlt hétvégén kiestek a Bajnokok Ligájából, szerdán pedig majdnem megtréfálta őket a Tatabánya.
– A Barcelona elleni búcsút követően letargiában volt a Veszrém, a Tatabányának sikerült is ellenük szoros meccset játszani. Ez rosszul jött számunkra, hiszen a címvédő számára intő jel volt, hogy a Mezőkövesd elleni meccset is vegyék komolyan. De nem is ez a lényeg, hiszen nálunk a Veszprém elleni meccsek a sportági ünnep kategóriába tartoznak, örülünk, hogy egyáltalán játszhatuk velük – mondta el Rosta István vezetőedző.
– A tavalyi meccsről kelemesek az emlékeink, a félidőben három góllal vezettünk, azt nem tudjuk garantálni, hogy most is így lesz. Amit szeretnék látni, az a megalkuvás nélküli küzdelem, a lelkesedés, s hogy játékban fölvegyük a versenyt a sztárokkal. A Veszprém a magyar mezőnyben más kategória, úgyhogy az lesz a legfontosabb, hogy hajtsunk, taktikailag fegyelmezettek legyünk és hiányosságainkat, a helyzetkihasználást és a technikai hibákat javítsuk. Utóbbiakban nem jól állunk, egy meccsen 15-25 technikait vétünk, ezt 10 alá kellene leszorítanunk. A német junior válogatott ellenünk a két meccsen sem csinált egyébként tizet – tette hozzá.
A csapatban néhányan bajlódnak kisebb sérüléssel, de valószínűleg mindenki hadra fogható lesz. Készülnek, azt szeretnék, hogy a sok néző jól érezze magát. Rosta István abban is reménykedik, hogy sok fiatal lesz a nézőtéren, s közülük lesz olyan, aki ezután kap kedvet a kézilabdázáshoz.
– Nagy az érdeklődés, száz kilométerekről is jönnek a meccsre, hiszen mi vagyunk itt az egyetlen NB I-es csapat. Persze a felfokozott érdeklődés elsősorban az ellenfélnek szól – fűzte hozzá a vezetőedző.
Megjegyezte, minden korosztályban van már mezőkövesdi játékos, teltház előtt játszhatnak, s a csarnokban, vagy a gimnáziumban egész nap pattog a labda. Mezőkövesd egyik nevezetessége a kézilabda csapat. Bízik abban, hogy jópár kövesdi gyereknek megadatik, ohgy akár az MKC, akár más csapat színeiben játszhat majd a Veszprém ellen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.