Elképesztően izgalmas lett a hajrá a bajnokság alapszakaszában, de minden jó, ha a vége jó: sikerült a szezon előtt még gyakorlatilag bravúrnak számító bennmaradás.

A Kövesdisportnak nyilatkozva néhány héttel ezelőtt Buday Dániel úgy fogalmazott, hogy “4 BL döntője van a csapatnak, ezeken kell kiharcolni a bentmaradást!”. Nem túlzott: csapatunk az utolsó 4 fordulóban élet – halál harcot vívott, míg a döntés az utolsó fordulóra maradt. A Cegléd nem szerzett pontot, a mieinknek így csak egy feladata maradt: a Dabas ellen legalább egyet begyűjteni.

Nem indult jól a meccs sajnos, a Dabas könnyed gólokat szerezve ragadta magához a kezdeményezést. Jancsó büntetőt hibázott, de mindenki kezében megremegett a labda sajnos: a tét nagy volt természetesen.

Telt ház, több, mint 50 Magicos fogadta a csapatokat és zengett a Hajrá, Kövesd!

Buday mester egy időkéréssel próbálta felrázni a csapatot, sikerrel is járt. Rendeztük a sorokat, átvettük a kezdeményezést, egyre – másra sikerült túljárni Holló eszén és előnybe kerültünk. A félidőben már 7 gól volt közte, a második félidő elején pedig eldőlni látszott a meccs, amikor kialakult a legnagyobb különbség, 8 gól.

A félidőben Gyurka János EHF Mesteredző, a junior válogatott szövetségi kapitánya, illetve Juhász István Mesteredző, a MKSZ Kiemelt utánpótlás program vezetője, klubunk Szakmai igazgatója adta át a serdülő csapatnak a II. osztály Keleti csoportjában megszerzett aranyérmet.

Valami oknál fogva nem sikerült eldönteni mégsem a meccset, feljött a Dabas, Pallag parádézott és már csak 2 gól volt közte, mikor végre Martins betalált háttal a kapunak és megint lendületbe jöttünk.

Tomori Győző kikérte 3. idejét is, de nem segített csapatán, a mieink pedig innen már nem engedték ki kezükből a győzelmet.

Megtartottuk a 3 gólos előnyt a végéig, érdekesség, hogy az utolsó pillanatokban ismét Horváth került ziccerbe, ahogy decemberben Dabason is, most azonban nem hibázott, hanem beverte a hosszú sarokba. Bíró Balázs kozmetikázott még az eredményen a végén, de a 2 gólos előny egyben azt is jelenti, hogy jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelhetünk!

Köszönjük az egész éves támogatást minden kedves szurkolónknak! A csapat körüli változásokról web- és Facebook oldalunkon is folyamatosan be fogunk számolni.

Répási László /Répási Photo/ galériája:

A mérkőzés statisztikája IDE KATTINTVA érhető el!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •