György László azt kérte, ne foglalkozzanak a kieséssel és a számolgatással, Rosta István szerint a csapat körüli hangulat miatt estek szét.

György László: Teher nélkül léphettünk pályára, célunk az volt, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk, most ez elég volt arra, hogy egy góllal nyerjünk. A második félidő közepén volt egy kis megtorpanás, a kiállítások megfogtak minket, öt az öt elleni játékban a kövesdiek jobbak voltak. Ebben a periódusban azonban több száz százalékos ziccerünk is kimaradt, emiatt szorosan alakult a meccs vége. Orosházán is úgy akarunk fölmenni a pályára, hogy győzzünk. Most is azt kértem a srácoktól, hogy feledkezzenek meg a különböző médiumokban megjelent számolgatásokról, minket ne érdekeljen a kiesés, a számolgatás, egy feladatunk van, becsülettel küzdeni, s győzni az utolsó két meccsen.

Repóth Dániel: Egész évi munkánk, meg persze a videózás is benne volt ebben a győzelemben, a saját önbecsülésünkért küzdöttünk. Hál istennek kijött a lépés, elöl és hátul is jól játszottunk. Orosházán is a győzelem lesz a célunk, majd meglátjuk, hogyan alakul az a találkozó.

Rosta István: nem tudom, miért volt az a kettősség a játékunkban, hogy csak az utolsó 15 percben tudtunk kézilabdázni. Az első perctől kezdve nem hitük el, hogy a Dunaferr a lelkes, tét nélküli játékával meglephet bennünket. Azt hittük, 50-60 százalék is elég lesz a sikerhez. Csak éppen, ha nem nyújtunk száz százalékot, mi nem nyerünk, egy ilyen lelkes és jó Dunaferr ellen főleg nem. Két mérkőzés után hátra dőltünk, s azt hittük, majd magától jön a bennmaradás, persze így is van rá esélyünk. A csapat környékén olyan a hangulat az utóbbi hetekben, aminek az lett a vége, hogy szétestünk. Futni tudunk, ez látható volt, helyzetbe is kerülünk, itt az a kérdés, hogy mennyire tiszta a fej, bedobjuk-e a helyzetet. Repóth volt ma a mezőny legjobbja, sajnos az ellenfél kapusai mindig azok, amikor velünk játszanak, az a koncentráció hiányáról árulkodik. Jövő héten munkaterápia következik, bár sajnos Rácz Róbert megsérült. Érdekes ennek  mikéntje, mert ziccerben nem figyelt a leérkezésre, bukfenc vagy kicsúszás helyett beleakadt a lába a hálóba. Sajnos az irányító elvesztése nekünk nagy érvágás, mert nekünk csak egy van. Barta Dani próbálkozott, de nagy falat volt számára még ez a feladat. Sokan hiányolják a fiatalokat, részben igazuk is van, de még nem bírják el ezt a terhet. Ha a Pécs ellen bedobjuk a ziccerek felé,t győzünk. Dolgozunk és bízunk a sikerben, de ehhez minden egyes embernek 100 százalékot kell nyújtania, nem pedig csak 4-6-nak.

Nyikes Csaba: Sok ziccert kihagytunk, ez volt a legjelentősebb különbség az első háromnegyed óra és az utolsó 15 perc között. Végén jó volt a védekezés, s pontosabb a befejezés, ezzel föl tudtunk jönni. Az irányító elvesztésére sem voltunk fölkészülve, ez is beleszólt a meccs alakulásába. Most nekem jött ki a lépés legjobban, de sajnos semmit sem ért. A Pécs elleni mérkőzés kőkemény lesz, 180 fokot kell fordulnunk, hiszen jobb csapat, mint a Dunaferr. Ugyanakkor remélem, sőt, biztos vagyok a kövesdi győzelemben.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.