A Pécs számára tét nélküli összecsapáson könnyedén nyert a Mezőkövesdi KC, köszöntötték a sikeres utánpótlást.

 

Kezdésre még elég foghíjasak voltak a sportcsarnok lelátói,de pár perc elteltével mindenki, aki akart, átért a focipályáról. A bemutatások előtt köszöntötték az OSB-ben, illetve Országos Ifjúsági Kupában ezüstérmet nyert együtteseket. A meccsre egy jótékonysági akciót is meghírdetett a Magico Ultras és az MKC, plüssjátékokat kellett bedobni az első kövesdi gól után. Nos, ez két percig váratott magára, s ekkor egy értékesített hetes, s egy lerohanás után már 2-0 volt az állás a pécsiek javára. A plüssállatok összeszedését követően folytatódott az összecsapás, de a pécsiek kizökkentek a ritmusból, s fordított az MKC. Időt is kért Danyi Gábor,tanácsait meg is fogadták tanítványai, s 7-3-ról fölzárkóztak 7-6-ra. Ekkor Rosta István kérte ki idejét, s rakott rendet a fejekben. Állva hagyták ellenfelüket, akik a háta lévő időben csak háromszor mattolták Tóth Koppányt, rengeteg ziccerük kimaradt, míg a túloldalon ezek a helyzetek utat találtak Szabó kapujába. Milicsevics a játékrész folyamán kapott egy nagyot, s a fejét is beverte, ketten támogatták le a pályáról, kérdéses volt, hogy folytatja-e a játékot. A beállós összeszedte magát, s a második félidőben már játszott, többször is eredményes volt. Az első félidőben azonban Bécsi és Papp Márk remekeltek, Barta jól irányított, Lezák pedig értékesítette a büntetőt, amely az utóbbi meccseket tekintve nagy eredménynek mondható.

A második félidőben többször is tízig nőtt a két csapat közti különbség, Szabó, illetve Holló kapuba állásakor csökkent, Tóth védései nyomán azonban visszaállt a rend. A vendégek spórolósan játszottak,helyzeteik megvoltak, ám ezeket kihagyták. Kövesdi oldalon azonban a játékosok mindent megtettek a gólokért, volt egy nagyon szép lerohanás is, amiben Papics, Juhász és Milicsevics vettek részt, a hát mögött passzolt labdát Juhász dobta Bartucz hálójába. A junior válogatott kapus lábához lőve nagyon könnyű volt most gólt elérni. Fentre azonban nem, s ez nem mindig rajta múlt, Nyeste négyszer faragott a kapufákon, de betalálnia nem sikerült. Az utolsó öt percben kapott lehetőséget Gubó Alex, valamint Holló Balázs is, utóbbi kis híján kivédett egy hetest is, a labda azonban végül becsorgott a gólvonal mögé. A leeresztő (s elég tartalékosan pályára lépő, hiszen a kevesebb lehetőség kapott játékosok szerepeltek most sokat) pécsiek ellen elért győzelemmel az MKC megőrizte NB I-es tagságát, nem kell júliusig várnia, hogy fölszabaduljon egy hely a bajnokságban.

 

MEZŐKÖVESD-TM-LINE-PÉCS 33-26 (17-9)
Mezőkövesd, játékvezetők: Dobrovits, dr. Tájok

MEZŐKÖVESD: Szabó P., Tóth K., Holló (kapusok), Barta 1, Bécsi 6, Fekete 2, Gubó, Horváth Sz., Juhász 2, Lezák 2 (1), Milicsevics 7, Molnár F., Nyeste, Nyikes 5, Papics 2, Papp M. 6. Edző: Rosta István.

PÉCS: Bartucz, Szabó (kapusok), Antal 1, Boda 3, Bujisics 4, Császár 4, Gász 2, Győri 2, Holdos 3, Iváncsik Á. 1 (1), Jandó, Kovács G. 2 (2), Lévay 2, Pásztor, Szögi 2, Werner. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc

Kizárva: Juhász Z. az 57. percben, ellenfél veszélyeztetése

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.