Megismétlődött a szegedi forgatókönyv: egy félidőn keresztül kiválóan kézilabdázott az MKC, majd a második félidőre teljesen összezuhant a csapat.

 

TATABÁNYA-CARBONEX KC–MEZŐKÖVESDI KC 32–20 (12–12)
Tatabánya, 750 néző. V: Szegedi, Unyatinszki
TATABÁNYA: SZENTE – Harsányi 2 (1), DIAZ 7, Nagy T. 4, Pordán 1, Halász 6, Kekezovics 5. Cs: Melhardt (kapus), DÉNES, SZABÓ GY., Lele, Kiss Á. 3 (1), Urban 3, Kanyó 1, Kocsis Cs. Edző: Debre Viktor
MEZŐKÖVESD: Szabó P. – Papics 1, Horváth Sz. 1, Bécsi 2, Nyikes 3, Milicsevics 3 (1), MOLNÁR F. 4. Cs: TÓTH K. (kapus), Rácz 1, Rosta M., Nyeste, Juhász Z. 1, Fekete L., Papp M. 1 (1), Lezák 1, Zele 2. Edző: Rosta István
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1

nem indult jól a mérkőzés a mieink számára, hiszen négy perc elteltével már 4-1 volt a hazai csapat javára, Szabó kapust le is cserélte Rosta István. Úgy látszott, hogy a stabil kezdő játékosok – Fekete, Juhász, Bécsi (utóbbi csak védekezett) – megbosszulja magát. Nem így történt. A kövesd hosszú támadásokat vezetett, megbontotta a falat, a résekbe pedig jöttek a betörések, vagy a beállósoknak a bejátszások. Egyre zárkózott föl az MKC, a 12. percben már csupána 6-5-re vezetett a Tatabánya. Egy emberelőnyt kihasználva hamarosan a vezetést is átvette az MKC. Tóth Koppányon nem tudtak kifogni a tatabányaiak, míg a túloldalon Szente több olyan lövést is beszedett, amely rá nem jellemző. Az előny innentől kezdve folyamatosan a vendégeknél volt, a bányászok csak egyenlítgettek, a játékrész 12-12-es döntetlennel zárult. A Kövesd nagyon jól védekezett, bár a lerohanási lehetőségeket nem használta ki.
A második félidőben már pályára lépett Juhász, valamint Fekete is, s támadásban benn volt Bécsi. Egy teljesen más Tatabánya jött ki, s magukhoz is ragadták a kezdeményezést, a 7.percben már két góllal vezettek. A következő öt percben megroggyant az MKC: sorozatban Rácz, Papp, Rosta és Bécsi kaptak kétpercest, Papp és Bécsi reklamálásért, s tegyük hozzá, teljesen jogosnak tűnően kértek számon ítéleteket. Bécsi egyébként már a kövesdi időkérés közben kapta meg kiállítását. A szimpla, s időnként dupla emberfórokat kihasználta a hazai csapat, s meglógtak 20-15-re. Innentől következett a kapkodás, a rossz labdák, technikai hibák, sikertelen lövések, s zsinórban hat gólt kapott az MKC, javarészt indításokból. A nyolcadiktól a huszonkettedik percig nem találtunk be Szente kapujába, a rutinos kapus is följavult a második félidőre. Ekkor már a kövesdieknél is a cserék játszhattak, Lezák, Zele kaptak lehetőséget, ismét visszaállhatott Nyeste Balázs, aki több kapufát is lőtt. Az utolsó öt percet 5-3-ra nyerte a valószínűleg négy közé jutó Carbonex KC, igaz, ekkor már tőlük is állítottak ki embereket. Sajnos a hazaiak nagyon készültek Feketére és Bécsire, így ők el is tűntek a mezőnyben.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.