A hazai pályán játszó Gyöngyös csupán egy góllal győzte le a rosszul játszó Mezőkövesdet.


Fotó: Belkovics Krisztián

Gyöngyösi KK – Mezőkövesdi KC 29:28 (16:15)
Gyöngyös, sportcsarnok, 800 néző. V.: Medve R., Nagy L.

GYÖNGYÖS: KENYERES – GÚNYA 4, KISS I. 7, SÁNDOR R. 4, SÁNDOR Á. 2, KAPLONYI 5, NIGRÍNYI 2. Cs.: PEREVERZIA (kapus), BOGNÁR R., BENIS 4 (3), Grandjean, KOTORMÁN. Edző: Nagy Károly.

MEZŐKÖVESD: Tóth K. – Papics, Milicsevics 1, BÉCSI 7 (1), Nyikes, Juhász K. 5, JUHÁSZ Z. 4. Cs.: Szabó P. (kapus), FEKETE L. 9 (4), Rácz R., ROSTA M. 2, Papp M., Molnár F., Nyeste. Edző: Rosta István.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 5:1, 12. p.: 9:5, 18. p.: 10:7, 24. p.: 14:10, 36. p.: 18:17, 42. p.: 22:21, 48. p.: 25:25, 54. p.: 27:26.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/5

Akárcsak Dunaújvárosban, vagy legutóbb a Szeged ellen, ismét rettenetesen kezdett az MKC, Rosta Istvánnak már a hetedik percben időt kellett kérnie, mert a hazaiak már 6-1-re vezettek. Tóth Koppány nem találkozott a labdával, igaz, az őt váltó Szabó sem, egészen a 20-25. percig. A kövesdiek a sokk után megkezdték a felzárkózást, a különbség egészen a játékrész hajrájáig 3 gól körül stabilizálódott. Ebben a periódusban a vendégek legeredményesebb játékosa Bécsi és Juhász Zoltán voltak. Rendkívül sokat hibázott Papics és Juhász Károly, igaz, a többiek is. Beállóból nem voltunk eredményesek, Rosta Miklós kétszer a balszélső helyéről talált be, de hetest is kiharcolt. A lefújásig egy gólra zárkózott föl az MKC, tehát tulajdonképpen tiszta lappal kezdhették újra a találkozót.

A második félidőben döntetlen körüli volt az állás, többnyire a hazaiak vezettek, de kétszer a kövesdi csapat is tudott fordítani. Hogy ezt nem sikerült stabilizálni, az annak is köszönhető, hogy Kiss Imrét szabadon hagyták lőni sokáig, a támadásban pedig valaki nem mert vállalkozni, vagy épp bonyolultabb megoldást választott. Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a gyöngyösiek három piros lapot úsztak meg mindössze két darab kétperces büntetéssel, amikor a leinduló játékost hátulról lökték két kézzel, vagy egyszerűen oldalról elütötték, esetleg lerántották ziccerben, a levegőből. Igaz, Bécsinek egy könyöklését sem találták büntetésre méltónak. A játékvezetésre lehet panasza a vendégeknek egyébként is, mert a bírók rengeteg fordított ítéletet hoztak, s jónéhányszor nem vettek tudomást a gyöngyösiek belül védekezéséről, vagy belül átfutásáról. A végjátékban döntő volt a kapusok közti különbség, a meccs legelején remeklő Kenyeres ismét elkapta a fonalat, míg nálunk Szabónak volt ugyan jópár hárítása, összességében azonban nem védett olyan százalékkal, mint ellenfele. Az utolsó két percre döntetlennel mentek a csapatok, de a hajrában a hazaiak összpontosítottak jobban, míg a mieink kihagyták a helyzetet, addig ők egy leindítás révén, egy perccel a vége előtt megszerezték a győztes gólt. Az elkapkodott utolsó kövesdi támadás után az utolsó fél percet már végigjátszhatták a hazaiak.

Nagy Károly: Jó taktikával kezdtünk, próbáltuk kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek a találkozóban rejlettek. A mérkőzés azon szakasza, amikor frissítenem kellett volna a csapatot, de ezt nem tudtam végrehajtani, nagyon kritikus volt. Ott hatalmas küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot a fiúk. A második félidőben a közönség és a szívünk belehajszolt bennünket a magabiztos, egygólos győzelembe.

Rosta István: Senki sem erre számított, nem először kezdtünk így meccset idén, kapusaink játékba sem tudtak avatkozni. Sajnos nem tudtunk úgy pályára lépni, hogy minden csapatrész jól működjön, most kapusaink és szélsőink maradtak el a várt teljesítménytől. Sajnos ziccereket, heteseket hibáztunk el, az ellenfél játékosai közül ki kell emelni Kenyeres, Kiss, Gúnya, Sándor Ákos és Kaplonyi teljesítményét is. Vannak biztató jelek a játékban, de ettől sokkal több kell a csurgói sikerhez. Mátraházáig bírtuk az emelkedőt, a Kékesre azonban nem tudtunk fölmászni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.