Remek kezdést követően jó első félidőt játszott a Veszprémmel az MKC, a második félidőben azonban tetszés szerint lőtt gólt az ellenfél.

 

Mezőkövesdi KC-MKB Veszprém KC 22-40 (11-16)
Mezőkövesd, 1000 néző játékvezetők: Bujdosó, Tomecskó.

MEZŐKÖVESD: Szabó P., Tóth K. (kapusok), Barta 1, Bécsi 1, Fekete 4, Horváth Sz. 1, Juhász Z. 2, Lezák 1 (1), Milicsevics 2, Molnár F. 3, Nyeste 2, Nyikes 1, Papics 1, Papp M. 1, Rosta M., Rácz 2. Edző: Rosta István.

VESZPRÉM: Fazekas, Perics (kapusok), Császár 3 (1), Eklemovics 1, Gulyás 2, Iváncsik G. 7, Iváncsik T. 3, Laluska 1, Nagy K. 2, Pérez 1, Sulics 3, Terzics 3, Vilovszki 7, Vujin 7 (5). Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 6/6.

Az eredmény alakulása: 4. perc 3-1, 11. perc 6-7, 22. perc 10-11, 28. perc 10-15, 39. perc 13-21, 45. perc 16-26, 51. perc 18-32, 57. perc 20-37.

Ünnepi körítéssel játszották le a Veszprém elleni találkozót Mezőkövesden. A korán érkezőket a mezőkövesdi mazsorettek szórakoztatták produkciójukkal. A játékosokat gyerekek vezették be, egy-egy szál tulipánnal köszöntve őket. A bemutatás közben az Eötvös utcai építőanyag-kereskedés, valamint a Magico Ultras  jóvoltából 2200 darab pénztárgépszalag pályára repülése köszöntötte a mezőkövesdi csapatot. A kezdődobást Fügedi István, az MKC kerekesszékes szurkolója, illetve az Add a Kezed Lakóotthon egyik lakója végezte el.
Akárcsak a tavalyi, emlékezetes mérkőzésen, villámrajtot vett az MKC, Fekete és Milicsevics góljaival 2-0-ra vezetett. Hamar ébredt azonban a vendég gárda, s fordítottak is 4-3-ra. A mérkőzésen még egyszer, 5-4-re vezetni tudott az MKC, s a huszadik percig pariban is maradt a bajnokesélyessel. Ebben a periódusban jól működött a védekezés és Tóth Koppány is jól védett, bár támadásba több hiba csúszott, amelyből Iváncsik Gergő könnyű gólokat szerzett. Az utolsó tíz percben szabályosan már egyre kevesebb alkalommal sikerült szabályos eszközökkel föltartóztatni a veszprémieket, s Marko Vujin három büntetőt is értékesíthetett. A kövesdiek legeredményesebbje Fekete László volt, aki szép gólokat lőtt Pericsnek, igaz, egy hétméterest kihagyott.
A második játékrészt egy 4-0-ás rohammal kezdték a vendégek, az MKC későn reagált, s két ziccert is elhibázott. A különbség egészen a 41. percig nyolc gól volt, majd ismét zsinórban négyet lőttek a bakonyiak. A félidő közepén Szabó Péter is elkapta a fonalat a kapuban, jópár védést bemutatott. A kövesdi csapatban ekkor már a cserék jutottak szóhoz, akiknek kissé kedvét szegte, hogy a játékvezetői hibák főként őket sújtották. Milicsevics kiállításánál (három kétpercest kapott, ebből kétszer páros kiállítással küldték ki) a publikum is hangot adott nemtetszésének. Egy-egy alkalommal még lőttek szép gólokat, főként szélről és beállóból voltak eredményesek, de az elvett és eladott labdákból tetszés szerint ért el gólokat az ellenfél. A 40-22-es végeredményt Császár Gábor állította be időntúli hétméteresből.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.