Tizenöt gólos vereséget szenvedett Veszprémben az MKC, amely helyenként jól játszott.


Itt volt ember Sulicson, igaz, Nyikes ezért a megmozdulásért kétperces kiállítást kapott. Fotó: vehir.hu

MKB Veszprém KC – Mezőkövesdi KC 37:29 (20:9)
Veszprém Aréna, 1500 néző, vezette: Bacs, Bán
 
MKB Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 8, Sulics 5, Laluska 3, Lusnyikov, Terzics 2, Iváncsik G. 1. Cs.: Liszkai (k), Császár 3, Perez 1, Vujin 4 (4), Vilovszki 7, Nagy K. 3, Gulyás, Korazija. Vezetőedző: Mocsai Lajos
 
Mezőkövesdi KC: Tóth K. – Fülöp 1, Nyeste 3, Milicsevics 2, Juhász K. 1, Fekete 6 (2), Juhász Z. 2. Cs.: Szabó (k) Molnár 2, Lezák 2, Nyikes 1, Bécsi, Barta, Rosta M., Rácz 2, Zele. Vezetőedző: Rosta István
 
Hétméteres: 4/4 ill. 3/2
Kiállítás: 4 – 4 perc

A mérkőzés kezdete előtt borítékolni lehetett a hazai győzelmet, csak annak mértéke volt kérdéses. A hazaiak már az elején igyekeztek megnyugtató előnyre szert tenni, s kihasználták a kövesdi védekezés hiányosságait. Az első hat góljukból négyet a beállós Sulics szerzett, aki rendre üresen maradt, s könnyű dolga volt a befejezésnél. A későbbiekben a mieink már jobban odafigyeltek rá, de így heteseket harcolt ki. A túloldalon Milicsevicset rendre három veszprémi fogta meg, ha labdát kapott. Az első negyedórában jól tartota magát a kövesd, hiszen a hazaiak csak 3 góllal tudtak ellépni (8-5). A hazaiak ettől kezdve kissé nagyobb iramot diktáltak, s, ha a kövesdiek próbáltak néha gyorsítani a játékon, hibákhoz vezetett az igyekezet. A bővebb előny kiharcolásában nagy szerepe volt Fazekas Nándornak, aki számos kövesdi lövést, ziccert hárított, a leindításokból pedig Iváncsik Tamás volt eredményes. Nem lehetett panasz a kövesdi kapuban Tóth Koppányra sem, aki szintén sokszor hárított, s a szerencsére sem, mert a veszprémiek számos kapufát lőttek. A félidő vége előtt két perccel már 13 találattal vezettek a hazaiak, de Koppány bravúrjainak, illetve a javuló védekezésnek (Fülöp az utolsó gól előtt önfeláldozóan tartotta benn a kipattanót) sikerült kettő gólt faragni a hátrányból.


Fotó: vehir.hu 

A második játékrészben a B-sorát küldte pályára Mocsai Lajos, a kövesdi csapat pedig azzal a lendülettel folytatta a játékot, amellyel az első félidőt abbahagyta. Liszkai nem nagyon találkozott a labdával, a kövesdi szélsők (Lezák és Juhász Zoltán) pedig rendre mattolták őt, de Fekete és Milicsevics is beköszöntek neki, így 9-10 gól volt a differencia, a 41. percben 26-16 volt az állás, tehát az első harmadot 7-6-ra nyerte a vendég alakulat. A védelem is jól zárt Bécsivel és Rostával középen. Sajnos Fekete kihagyott büntetője, majd Juhász Zoltán kimaradt ziccere megfogták a csapatot, Liszkai, és a veszprémi védelem (többször blokkolták a lövéseket) is magához tért, amelynek következtében az 53. minutumig csak egy gólt lőtt a kövesdi alakulat, míg a BL-szereplő hazaiak 8-szor vették be az amúgy ziccerek, átlövések sorát hárító, jól teljesítő Szabó Péter kapuját. A kövesdiek innentől kezdve azért harcolhattak, hogy ne legyen húsz gól a különbség. Az utolsó percekben ismét kiegyenlített volt a játék, kövesdi részről Rosta és Molnár kivételével az “ifi” játszott, s 16-ról 15-re szorították le a hátrányt, Nyeste és Molnár 2-2-szer, Lezák egyszer volt eredményes. A kövesdi fiatalok, Nyeste és Zele is bátran vállalkoztak átlövésekre, a szélsők pedig száz százalékkal dobták be helyzeteiket. A játékvezetők kevés hibával vezették a könnyű mérkőzést.

A veszprémiek oldalán található egy statisztika, amelyből kiderül, hogy felállt védelem ellen egyenrangú partnere volt az MKC a Veszprémnek, hiszen ugyanannyi, 18 gólt lőtt a veszprémés az MKC is. Hogy mégis a hazaiak nyertek 15 góllal, az abból adódott, hogy mi több hibát követtünk el támadásban (40 ill. 54 próbálkozás volt, sok Fazekas védés, de minálunk votl lépéshiba, labdaeladás, a kipattanó, blokkról lepattanó a hazaiaké, passzív játék), s ezt megtorolták a magyar bajnokok. Indításból, lerohanásból a két fél 17/14 ill. 3/2 mutatóval végzett. Szélsőgólokban viszont a kövesdiek voltak abszolút jobbak 3/1 ill. 9/6. Összességében a hazaiak 62 lövése közül 37-szer született gól, míg a kövesdi 22 találat 60 lövésből esett. Bajorhegyi után továbbra is hiányoznak a blokkok, amelynek aránya a meccsen 9-1 volt a hazaiak javára.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.