Az őszi szezon végéhez ért a bajnokág. A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is szép eredményekkel zárult az év a Drizner Péter által vezetett csapatoknak is. Akár a felnőtt csapat terén, akár az utánpótlás csapatai, mind az élmezőnybe végeztek. A Drizner Péter vezetőedzővel készített interjú az alábbi cikkben olvasható.

NB I/B Férfi Felnőtt – Kelet
Férfi Ifjúsági II. osztály – kelet
Fiú Serdülő I. osztály – kelet

Drizner Péter a …

… A felnőtt csapat nyári felkészülésről:

„8 hetes felkészülést terveztünk, ami az időközbeni Magyar Kupa kötelezettségünk miatt 7 hetesre módosult. Ezalatt az idő alatt nagyjából sikerült a márciusi leállás okozta kondicionális problémákat orvosolni. A felkészülési mérkőzések jól sikerültek, azt leszámítva, hogy a vírushelyzet miatt az utolsó kettő elmaradt, ami okozott némi problémát a csapatépítésben.”

… A nyári átigazolásokról:

„A visszalépés után törvényszerű volt, hogy a keret nagy része távozni fog. A külföldiek (Faruk Halilbegovic, Pedro Martins, Tomislav Radnic, Stanko Stankovic) esetében a szabályok amúgy sem tették volna lehetővé a másodosztályban való szerepeltetésüket. Rajtuk kívül többen is (Dávid Máté, Horváth László, Menyhárt Máté, Mojsilov Milos, Szepesi Zsombor, Varjú Martin) máshol folytatták karrierjüket. Sem az idő szűkössége miatt, sem gazdasági megfontolásból nem tervezhette a klub, hogy ugyanilyen hosszú legyen az érkezők névsora, így elsősorban a saját utánpótlásunkra kellett támaszkodni. Mindezeket összegezve elégedettnek kell lennünk az érkezők (Boda Tamás, Fekete Dániel, Varga István) névsorával, mindenképpen sikeresnek ítélem meg a nyári átigazolási szezont.”

… A bajnoki mérkőzésekről:

„8 mérkőzésen 9 pontot szereztünk, ez körülbelül megfelel a realitásnak. A DEAC elleni idegenbeli mérkőzés az, ami a legjobban fáj, de szerencsére sikerült máshol visszahozni az ott elhullajtott pontot. Sajnos zsinórban három (Békés, Balassagyarmat, Szeged U22) mérkőzésünk is elmaradt a járvány miatt, így kettészakadt az őszi szezon, de úgy gondolom, hogy sikerült jól kihasználni ezt a nem várt mérkőzés nélküli időszakot. Szép emlék a Hatvan és a Mizse KC elleni hazai mérkőzésünk, mivel azokon még lehettek nézők. Bízunk benne, hogy valamikor a tavasz folyamán visszatérhetnek a lelátóra, mivel egyrészt nélkülük nem az igazi, másrészt nagy erőt ad a bíztatásuk.”

… A TIPPMIX Magyar Kupa és a Szerencsejáték Zrt. Liga Kupa mérkőzésekről:

„A Magyar Kupában sikerült három fordulón is túljutnunk, sorrendben a Füzesabony, Ózd és Balassagyarmat ellen, így készülhetünk a január 30-i Kecskemét elleni hazai találkozóra. A Liga Kupában eddig egy mérkőzést játszottunk, ahol sikerült legyőzni a Hatvan gárdáját. Januárban még hátravan ebben a sorozatban egy mérkőzésünk a Hatvan és kettő a Gyöngyös ellen. Ezeket a mérkőzéseket elsősorban a csapatépítésre fogjuk felhasználni.”

… A felnőtt csapat tavaszi menetrendjéről:

„Január 4-én folytatódnak az edzések, az első bajnoki mérkőzésünk pedig február 6-án lesz Békésen. Reméljük, hogy a járvány nem fog nagyon közbeszólni és sikerül minden mérkőzést akkor lejátszani, amikorra ki van írva. Sajnos több mérkőzés elmaradt a felnőtt csapat mellett az ifjúságiaknál és a serdülőknél is, így nagyon sűrű lesz a menetrend, ami miatt mérkőzéseket kell majd beáldozni. Természetesen minden ilyen esetben a felnőtt csapat élvez majd prioritást, utána pedig az ifjúsági gárda. Ezt a helyzetet nem lehet máshogy megoldani, ahhoz, hogy az egész klub közép- és hosszútávon magas szinten működni tudjon, szükség van arra, hogy erős felnőtt és ifjúsági csapata legyen.”

… A felnőtt keretben helyet kapó fiatalokról:

„Összességében elégedett vagyok velük, de azt tudniuk kell, hogy a tavasz sokkal nehezebb lesz. Az ellenfelek már készülni fognak belőlük, ezt elmondtam már nekik is. Nincs más dolguk, mint tisztességesen és sokat edzeni, fejlődni, új dolgokat tanulni. Ha ezt meg fogják csinálni, akkor nem lesz gond, az ellenkezőjére meg nem is akarok gondolni. Természetesen azt látni kell, hogy a felnőtt korú játékosaink egyértelműen kulcsszereplők a csapatban, míg a fiataloknak eddig inkább csak felvillanásaik, egy-egy jó mérkőzésük volt. Viszont közelebb vannak már ahhoz a szinthez, ahol a mezőny van, sokat fejlődtek nyár óta, egyértelmű elvárás velük szemben, hogy tavasszal lépjenek előre egy-két lépcsőfokot és fejtsenek ki csapaton belül is nagyobb nyomást a kezdő játékosainkra, hogy ők se érezzék magukat biztonságban.”

… Az ifjúsági csapatról:

„Nyáron a bajnoki címet céloztuk meg, aminek még most is van realitása, úgyhogy elégedettnek kell lennünk. Kevesen vagyunk, ez tény, de akik vannak, azok megtesznek mindent és ez sokkal jobb helyzet annál, mintha létszámban meglennénk, de hozzáállásban meg nem. Védelemben kell javulni. Elől meglőjük a góljainkat, sajnos néha túl könnyen is, ami miatt nincs meg a kellő koncentráció a védelemben. Ezt kell kijavítani és akkor szép tavaszunk lesz. A keret megérett arra, hogy az első osztályban szerepeljen, reméljük, hogy már ebben a szezonban sikerül kiharcolni a feljutást, ha esetleg mégsem, akkor jövőre újra nekiveselkedünk.”

… A serdülő csapatról:

„Egy betli mérkőzést leszámítva kimondottan jók voltunk. A négyes döntőbe jutásra esélyes lenne a csapat, ha a vírushelyzet miatt elmaradt mérkőzések nem szóltak volna közbe. Azt tudni kell, hogy a serdülő csapat néhány játékosa (Csörgő Kristóf, Sárosi Balázs) már nemcsak az ifjúsági, hanem a felnőtt csapatban is meghatárózónak számít, mellettük többen pedig az ifjúsági bajnokságban is szerepelnek. Nem fogunk fölösleges kockázatot vállani velük, csak azért, hogy esetleg bekerüljünk az ország négy legjobb serdülő csapata közé. Nem akarjuk se őket se senkit túlterhelni és fölösleges sérülésekbe belehajszolni, hanem inkább több lehetőséget fognak kapni azok a fiatalok, akik a szürke hétköznapokban ugyanolyan komoly munkát végeznek el, mint a többiek, de az életkorukból adódóan még azt a teljesítményt nem lehet elvárni tőlük. Biztos, hogy be fog csúszni pár olyan vereség, ami a tabella alapján nem lenne várható, de biztos vagyok benne, hogy ez a jó döntés ebben a helyzetben. Arról nem is beszélve, hogy több hely is fel fog szabadulni ezáltal a keretben már tavasszal is, nyáron pedig még több, ami nagy lehetőség lesz a 2006-os, 2007-es játékosainknak, bár azt meg kell jegyezni, hogy csak életkor alapján nem lehet majd bekerülni, megfelelő hozzáállás és edzésmunka az, ami szükséges lesz hozzá. Bízom benne, hogy minél több olyan gyerek fogja megugrani ezt a szintet, akik már most is a klubban kézilabdáznak, de ha kell és szükségesnek látjuk, akkor készen állunk rá, hogy igazoljunk tehetséges 14-16 éves gyerekeket.”

… A 2020-as évről és a 2021-es várakozásokról: „2020-ra visszatekintve elsősorban a játékosoknak köszönném meg az egész éves munkát, rettenetesen nehéz év volt. Mellettük természetesen a klubvezetőknek, kollégáknak, a klub és a sportcsarnok munkatársainak is köszönjük az egész éves segítséget. Természetesen ki kell emelni Mezőkövesd város önkormányzatának és a szponzorainknak a támogatását, nélkülük nem tudnánk ezen a szinten működni. A közép- és általános iskoláinknak, az utánpótlás játékosainkat tanító tanároknak is meg szeretnénk köszönni az egész éves támogatásukat, ők is kellenek ahhoz, hogy olyan szintű munkát tudjanak elvégezni a gyerekek az iskola mellett, hogy szóba kerüljön a nevük a korosztályos válogatottaknál. A 2021-es évvel és az azt követőkkel szemben is az a várakozásom, hogy Mezőkövesden meg legyen a feltétele annak, hogy korosztályos válogatott szintű kézilabdázókat tudjon a klub nevelni. Ha ez megvalósul, akkor az éppen aktuális felnőtt keretet is könnyebb lesz összeállítani.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •