Jó csapat ellen, értékes győzelem PDF Nyomtatás E-mail
IWIWGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark
Írta: Administrator   
2011. május 01. vasárnap, 11:09

Az Orosháza ellen elért háromgólos győzelem után Rosta István Pécsett is győzni szeretne csapatával.

- Ezer sebből véreztünk, a héten egy közös edzése volt a csapatnak, amikor senki sem hiányzott. Ennek ellenére segített a tavaly szerzett rutinunk, hiszen ebben a szakaszban már minden egyes mérkőzés egy kupadöntővel ér föl, amikor nem lehet hibázni. Ilyenkor nagy az idegi harc, a játékosok is sokszor más döntéseket hoznak, nagyobb a feszültség. Aki higgadtabb, rutinosabb, az tud győzni. Az első félidő utolsó 5-6 percében frissességben és taktikailag is ellenfelünk fölé nőttünk, ezzel döntöttük el a meccset, a szerzett előnyt aztán végigvittük a találkozón. Fontos és jó győzelmet arattunk - mondta el a mérkőzés után Rosta István, az MKC vezetőedzője, akinek a 0-4-es kezdésnél már időt is kellett kérnie.

- Semmi varázsszó nem hangzik el ilyenkor, egyszerűen átbeszéltük azokat a dolgokat, amelyeket a meccs előtt is, s aminek az ellenkezőjét hajtottuk végre addig. Technikai hibákat vétettünk, Lopez előtt leütöttük a labdákat, gyengék voltak a visszafutások, s kaptunk két potyagólt. Rendet kellett tenni a fejekben, nyugtatni a játékosokat. A védekezésünk jó volt, hiszen a maradék 26 percben 8 gólt kaptunk - elemezte a kezdés utáni perceket Rosta. - A második félidőben Tóth Koppány jól védett, de dicséret illeti az ellenfelet is, amely felszabadultan, nagy ambícióval játszott. Jó játékosokból álló csapat ellen arattunk értékes győzelmet - tette hozzá.
Kifejtette: az MKC-nak van múltja, jelene. Az elmúlt három évben csak a Veszprém ellen nem tudtunk pontot szerezni, 99 százalék, hogy az MKC jövőre is az NB I-ben folytathatja és az utánpótlás csapatok OIK, valamint OSB döntőbe jutottak. Erős tehát az alap Mezőkövesden, ehhez pedig fantasztikus közönség társul, akik segítsége ma is legalább három gólt ért.
- Van még két nehéz idegenbeli mérkőzésünk, nem akarjuk a döntést az utolsó két hazaira hagyni, tehát, ha lehet, már Pécsett beszeretnénk biztosítani NB I-es tagságunkat. Velük egyébként is van egy kis elszámolni valónk, hiszen ősszel náluk szenvedtünk egy nem várt vereséget, amely egy olyan gödörbe taszított minket, amiből csak tavasszal tudtunk kijönni. Hektikus, ideges meccsre számítok, ahol sokat számít majd a rutinunk, s győzni akarunk - tekintett előre a kövesdi vezetőedző.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Média

Hirdetés
Hirdetés

Social Network

  
   
 

Támogatók

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Támogatja a Joomla!. Designed by: Joomla Theme, what is managed dns. Valid XHTML and CSS.