Döntetlen a Békés elleni edzőmeccsen! PDF Nyomtatás E-mail
IWIWGoogle bookmarkFacebookJP-Bookmark
Írta: Administrator   
2017. augusztus 17. csütörtök, 20:52

A félidei hátrányt ledolgozva végül döntetlen az első hazai edzőmeccsen! 

 

Mezőkövesdi KC - Békés Drén KC 28:28 (12:13) Játékvezetők: Csörgő, Vitális

MKC: Tóh - Menyhárt 5, Kovács B. 5, Zelei 2, Sándor Á. 4, Jóga 3, Jancsó 5 (3) Csere: Bartók L. (kapus), Fábián 3, Dohány R., Horváth L., Hangyel 1  Szakvezető: Drizner Péter 

Békés Drén KC: Pajkó, Domokos - Szilágyi 1, Hajdú 3, Varsandán Á. 1, Kánya, Herczegh 2, Cifra 8 (3), Fedor 1, Sebestyén 4, Kovács P. 1, Pánczél 2, Oláh 5 (1), Gazsó  Szakvezető: Papp Bálint 

 

Összességében, főként azt figyelembe véve, hogy mindkét csapat a felkészülés közepén tart, nagy iramú, néhol tetszetős játékot hozó mérkőzést láthatott a közönség. Jól látszott az egész mérkőzés alatt, hogy mindkét szakvezető arra helyezi a hangsúlyt, hogy a csapatot éles helyzetben tesztelje és játéklehetőséget adjon minden játékosnak. Ez sikerült is, mindkét oldalon akadt jobb és kevésbé jó teljesítmény, talán a felkészülés keménységének is köszönhetően. A góltermés tekintetében is kiegyensúlyozottság jellemezte a mérkőzést, egyik csapat sem lépett el annyira a másiktól, hogy behozhatatlan legyen az előnye. A végére igazságosnak mondható döntetlen született és bár csapatunknak még lett volna lehetősége a gólszerzésre egy időntúli szabad dobás elvégzésével, Sándor Ákos letette a labdát, így maradt az egál.

A játék képe több, mint bíztató volt külső szemlélőként, kiváltképp annak tudatában, hogy Padla és Vojinovic nem játszott sérülés miatt. 

 

A mérkőzés után elsőként Papp Bálint értékelt, a hanganyag itt hallgatható meg: LINK 

Papp Bálint, a Békés Drén KC szakvezetője: Először is szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, hiszen az első perctől az utolsóig nagyon nagy szívvel, akarással kézilabdázott. Úgy gondolom, hogy egy jó kis futós csapatuk van; van sérültjük is, két komoly lövő sérült, úgyhogy mindenféleképpen úgy gondolom, hogy egy jó csapat. Látszik, hogy dolgoznak és egy jó kapus teljesítmény párosult ma nekik ehhez. Mi a végén visszajöttünk, de nagyon bután kézilabdáztunk: fásultan, lassan. Úgy mondhatjuk, hogy egy igazságos döntetlen lehetett itt a végén, de az én csapatommal egyáltalán nem vagyok megelégedve, de majd javítjuk a hibáinkat. Ez a felkészülésünk 4. hete, lehet kicsit tompábbak vagyunk, mint kellene, de inkább fejbeni problémákat látok egy-két embernél a mai mérkőzés kapcsán. Ezeket kell majd szépen helyre rakni. 

 

Drizner Péter értékelésének hanganyag itt érhető el: LINK 

Drizner Péter, az MKC szakvezetője: Igazságos döntetlen született, aki látta a meccset, talán mindenki egyetért ezzel: felváltva vezettek a csapatok - első félidőben a Békés, a második közepén pedig mi vettük át a vezetést. Ott 23-20-nál majdnem el is tudtuk dönteni a mérkőzést, egy gól hiányzott. Az eredmény reális, a csapat játéka az volt, ami elvárható, talán egy picit jobb is. A hozzáállást nem érheti kritika, de ez mondjuk alapvetés. Voltak az elején elemi hibáink is (kidobáltuk oldalvonalon túlra), de ez persze javulni fog, ahogy a játékosok egyre jobban megismerik egymást és egyre többet kerül elő a labda edzésen is. Lövő pozícióban kicsit foghíjasok voltunk, ez látszott is mindkét félidőben: a 20. perc környékére elfogytunk, bedaráltak minket, nagyon sok faultot adtak, nem volt folyamatos a játék. Beálló játékban rengeteg lehetőséges hagytunk kihasználatlanul: sok könnyű bejátszást nem használtunk ki, főleg az 1. félidőben, de a másodikban is. Az emberelőnyös helyzetet is sokat kell még gyakorolnunk, annak ellenére is, hogy sok szituációt góllal tudtunk befejezni, mert nem abból a lejátszásból, amit kigondoltunk. Beállós poszton mind Sándor Ákostól, mind Jóga Norbitól jó játékot várunk, ezt a mai meccsen is bizonyították, hogy ezen a poszton erősek leszünk. Ákos tapasztalata ennél a fiatal csapatnál felbecsülhetetlen, építünk is rá maximálisan. Szerencsére kiváló karakter, tehát az üvöltzős fajta játékos, hanem a fiatalokkal nagyon könnyen szót értő. Finomságokat, trükköket tud mutatni a srácoknak, amit jó, ha otthon lejegyzetelnek és olvasgatnak, mert évek múlva is fogják tudni használni majd. Olyan, mint egy nyitott könyv, csak olvasni kell: mondjuk én tudok olvasni, a játékosok többsége is elméletileg, így nem lesz baj. Mindenkinek -még a legfiatalabb játékosainknak is- voltak pozitív megmozdulásai, amire rá kell erősíteniük. A hibákat tanulási szemszögből kell vizsgálni és a jó megoldásokat gyakorolni. A mérkőzés egyértelműen építette a csapatot. 

 

A mérkőzés fotóiból készült galéria IDE KATTINTVA érhető el!  

 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Média

Hirdetés
Hirdetés

Social Network

  
   
 

Támogatók

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Támogatja a Joomla!. Designed by: Joomla Theme, what is managed dns. Valid XHTML and CSS.