Szoros mérkőzésen négy góllal legyőzte a közvetlen rivális Uniqa Pécsi KK együttesét a Mezőkövesdi KC.

 

Mezőkövesdi KC – Uniqa Pécsi VSE 30-26 (15-13)

Mezőkövesd, 700 néző. Vezette: Baranyi, Szloska

Mezőkövesd: Tóth, Szabó (kapusok), Bécsi 11 (2), Juhász K. 2, Papp 1, Milicsevics 2, Rosta M. 1, Fülöp, Molnár, Rácz 2, Fekete 4, Juhász Z. 7. Vezetőedző: Rosta István

Pécs: Bartucz (k), Kovács G. 1, Győri, Szögi 4, Vajda, Gász, Szappanos 1, Abramovics 6 (2),Wernes 3, Holdos, Lévai 1, Iváncsik Á. 3, Boda 7. Vezetőedzó: Danyi Gábor.

Kiállítás: 10 ill. 4 perc

Hetesek: 4/2 ill. 4/2

Pécsett öt góllal kapott ki a Mezőkövesd szeptemberben, s talán az a nemvárt vereség indította el a lejtőn a MKC-t. A kövesdiek most revansot szerettek volna venni ellenfelükön. Kövesdi hibákkal kezdődött a találkozó, a Pécsett remeklő Bartucz ismét jól kezdett (Fekete hetesét is fogta), míg a kövesdi kapuban Tóth Koppány nem érezte annyira a lövéseket. A vendégek a hetedik percben 4-1-re vezettek. A kapuscsere után lendületet kapott a kövesdi védekezés, megvolt a korábban hiányzó agresszivitás, Szabó Péter egy parádés védéssel kezdett ugyanis, ezzel lelket öntve a társakba Három perc múlva, Bécsi három találatának köszönhetően már 4-5 volt az állás s a pécsiek ekkor vezettek utoljára a találkozón. A szélsők percei következtek, hazai részről Juhász Zoltán (illetve Fekete indításból és Juhász Károly) volt eredményes, míg a vendégektől Iváncsik és Boda lőttek gólokat, 7-7-nél volt utoljára iksz az állás. Felkeményedett a kövesdi fal és jöttek a kiállítások, de ez nem zavarta meg a mieinket, elhúztak három góllal, 12-9-re, majd 14-11-re. A pécsiek azonban az utolsó másfél percben egyre csökkentették hátrányukat, az utolsó másodpercekben azonban nem ők, hanem Bécsi szerzett gólt, így a kövesdiek kétgólos fórral vonulhattak szünetre.

A második félidő első öt percében Juhász Zoltán három gólját Szappanos, Lévai és Abramovics válaszolták meg. Rácz találatával már három gól volt az MKC előnye, s ez tartott is a játékrész közepéig, amikor Szögiék följöttek egyre. Ekkor támadásban Fekete  vette vállára a csapatot, s Bécsi gólja után háromszor köszönt be Bartucznak, 25-21 volt ekkor az állás. A kapuban ezt követően váltani kellett, mert Szabó elfáradt, Tóth azonban a hajrában olyan parádés teljesítményt nyújtott, mint Szabó Péter, maikor az első félidőben beállt. Ziccereket hárított, a védelem pedig labdákat szerzett, s az utolsó két percre kétgólos előnnyel mehetett a Kövesd. Rosta Miklós kiállítása miatt azonban ezt a periódust már emberhátrányban játszotta végig a csapat, de ezzel nem tudott élni a vendég egylet, amely hetest is hibázott, gólt nem lőtt, ellenben kapott kettőt szélről, cunderből. Az MKC így négy góllal legyőzte ellenfelét, s életben tartotta nyolc közé jutási esélyeit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Mérkőzések

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.