Hatástalanítani a szélsőket, bedobni a ziccereket – ezen múlik a tizedik hely.

Sorsdöntő összecsapásra készül az MKC, amely szombaton 19 órától fogadja a már biztosan kilencedik Pécset. A rájátszás harmadik fordulójában, a baranyai megyeszékhelyen a pécsiek győztek, ezzel előzték meg a tabellán a kövesdieket. Azóta pedig bebiztosították a bennmaradást, hiszen hazai pályán legyőzték az Orosházát. Az MKC viszont váratlan vereséget szenvedett a Dunaferrtől, így legalább egy pontra szüksége lesz a biztos bennmaradáshoz. Igaz, bizonyos forgatókönyvek szerint az sem baj, ha alulmarad: ekkor azonban az orosháziaknak nem szabad nyerniük a Dunaferr ellen. A két fővárosi egylet, a PLER és az FTC bejelentett fúziója miatt azonban a 11. hely is bennmaradást érhet.
– Nem kérdés, hogy győzni akarunk, s a tizedik helyen szeretnénk végezni, másra nem is gondolunk. Ehhez kell közönségünk biztatása is, ki szeretnénk köszörülni a Dunaújváros elleni csorbát. Múlt hétig minden a forgatókönyv szerint haladt, a hazai pályás vereség azonban nem volt belekalkulálva, s azzal a kisiklással sokat bukhatunk. Rácz Róbertet hét közben megműtötték, rajta kívül mindenki edzett – mondta el Rosta István vezetőedző.
– Nyerni fogunk akkor, ha belőjük a helyzeteinket, Pécsett 15-16 ziccert hibáztunk el. Ugyanolyan taktikával készülünk, mint máskor. A Pécs erősségei a jó szélsők, az ő semlegesítésüket kell megoldanunk, hiszen az a legutóbbi találkozónkkor nem sikerült. Mindenképpen több figyelemre és koncentrációra lesz szükségünk – tette hozzá. Fölhívta a figyelmet a plüssdobáló akcióra is: plüssjátékokat várnak a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központ betegei javára. A játékokat az első mezőkövesdi gól után kell a pályára dobni.
Minthogy az MKC meccse később kezdődik, így a játék tisztaságát szem előtt tartva az Orosháza – Dunaferr találkozó is szombaton 19 órakor veszi kezdetét. A kövesdi meccset eredetileg a Baranyi, Szloska páros vezette volna, de őket a Dobrovits, dr. Tájok kettősre cserélte az MKSZ. Az orosházi meccs vezetését megtarthatta a Hargitai, Markó duó.
Az, hogy a csapat kerete hogyan alakul majd, a jövő heti elnökségi ülésen dől el. Hétfőn 18 órától az MKC felnőtt csapata évzáró bankettet tart a Lesz Vigaszban, amelyre várják a szurkolókat is.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.