Kovács Bence az előző szezonban már a felnőttekkel gyakorolhatott, s megszerezte első nb1-es gólját is.

 

Kovács Bence tavalyelőtt már egy felnőtt bajnokin pályára léphetett, s tavaly kapott kisebb szerepet a felnőtt bajnokikon, megszerezve első nb1-es gólját is.

– Tudtam hasznosítani a felnőtt edzéseken tanultakat, de a délelőtti edzéseken nem úgy tudtam részt venni, ahogyan arra számítottam. Ezt a délutáni ifiedzéssel pótoltam, sokszor duplán edzettünk. Nem sok lehetőséget kaptam a felnőtt csapatban, hiszen kiélezett volt a harc a bennmaradásért, főleg a rájátszásban, de a végén volt egy-két egyszerűbb meccs, amikor úgy gondolom, tudtam bizonyítani. Erre lehet a későbbiekben építeni – mondta Bence, aki az nb2-ben szereplő U23-as csapatban meghatározó volt,125 gólt szerzett (a Füzesabony színeiben nb1/b-ben pedig százat).

– Az U23-as csapatban tavasszal jól szerepeltünk, sok sérülés, kimaradás sújtott bennünket. Év elején az első három helyezést terveztük, aztán év közben láttuk a mezőnyt, s volt szó az első helyről is. Lehetett volna jobb is, ha úgy játszunk, mint tavasszal, meg lehetett volna a bajnoki cím. Voltak hullámvölgyek, amikor többet kellett volna hozzátenni. Nagyobb rutinnal, több edzéssel nyerhettünk volna – tette hozzá a fiatal átlövő, aki a felnőttekkel a Magyar Kupa négyesdöntőjében is szóhoz jutott.

– Nagy élmény volt a final fourban pályára lépni, nem számítottam arra, hogy az utolsó másodpercekben még pályára lépek, az egyik csapattársam szólt, hadd lőhessem én a hetest, köszönöm neki. Sikerült belőnöm. Bíztam abban, hogy egy kicsit játszani fogok, lesz lazább meccs, például a Szeged ellen a különbség miatt. Jól esett, hogy játszhattam. Emlékezetes volt a bajnokság vége, örültem, hogy kaptam lehetőséget, gólt is szerezhettem, az önbizalmamnak jót tett. Remélem, hogy több edzésen itt leszek, dolgozom, ha bizalmat kapok, akkor meg tudom szolgálni – bizakodott Kovács Bence.

Kiss Roland sok éve csapattársa, mint mondta egymást tudják segíteni lélekben, a pályán kiszolgálni egymást. Jó, hogy olyan ember van ott mellette a pályán, akivel már tíz éve jó barátok. A pályán, lelátón, kispadon tudnak egymásnak segíteni. Átlövőnk tavaly ötödéves volt, de, ha felveszik a főiskolára, akkor félbehagyja. Kis pihenés után kezdi a felkészülést a következő szezonra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kategória: Interjú

41 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?